Nieuws
VVD wil praten over betaald parkeren

De VVD is bereid tot een discussie over de invoering van betaald parkeren. Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen gezegd in een vergadering van de gemeenteraad. Volgens haar neemt de druk op parkeren alsmaar toe. Daarom valt er niet aan zo’n discussie te ontkomen.

Van Eekelen wees wel op het coalitieakkoord waarin staat dat parkeren gratis blijft. Derhalve is invoering van betaald parkeren volgens haar nu niet aan de orde. Het gesprek moet gevoerd gaan worden aan de hand van een nieuwe nota Verkeer en vervoer die Van Eekelen zelf maakt.

De VVD was tot nu toe fel tegen betaald parkeren. In het programma voor de gemeenteraadsverkiezing van maart 2018 – waarbij Van Eekelen lijsttrekker voor de VVD was – staat ook dat het parkeren gratis blijft. In het coalitieakkoord met CDA, PvdA en ChristenUnie-SGP staat: ‘We behouden gratis parkeren in de hele gemeente’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter