Leidschendammer Mark Baars heeft een bijzonder initiatief genomen voor de plaatselijke molendag. Mark rijdt vandaag, zaterdag, zowel Rembrandt van Rijn, diens vrouw Saskia en Louise van Solms in zijn oldtimer door Leidschendam-Voorburg. Het drietal vormt een van de attracties tijdens de Molendag Leidschendam-Voorburg. Ze kunnen geschilderd en gefotografeerd worden.

De molens in Leidschendam-Voorburg vieren vandaag, 6 juli, de plaatselijke molendag. Zowel de wieken van de Drie Molens in Stompwijk als die van Houtzaagmolen De Salamander en Poldermolen de Vlieger gaan die dag draaien. Bij de laatste twee is zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur een uitgebreid programma. De houtzaagmolen in Leidschendam en de poldermolen in Voorburg zijn open voor gratis rondleidingen. Molenaar en vrijwilligers staan paraat om van alles over ‘hun’ molen te vertellen. Voor de kinderen zijn er kleurplaten en bouwtekeningen. Onder het motto ‘Schilderen met Rembrandt’ zijn er van 13.00 tot 14.30 uur schilderworkshops. Daar kan men onder deskundige begeleiding leren hoe een molen het best op papier kan worden gezet. Voor alle materialen wordt gezorgd, dus men kan zo aanschuiven. Fotograferen is eveneens mogelijk.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter