Nieuws
Nieuwe plekken sociale woningbouw

B&W bezien nieuwe locaties voor de bouw van sociale woningen. Het gaat daarbij onder andere om de Appelgaarde 2-4 in Voorburg, het gemeentelijke pand Koningin Julianaweg 44 in Leidschendam, Stompwijk en bebouwing van het terrein van het Diaconessen-ziekenhuis in Voorburg. De plekken komen voort uit een inventarisatie van een zogenoemde Taskforce sociale woningbouw die wethouder Juliette Bouw eind 2018 instelde.

De coalitie heeft plannen voor de bouw van 750 sociale woningen. Een groot deel daarvan bestaat uit voornemens die de vorige coalitie al had. Het gaat dan om sociale woningbouw aan De Star Leidschendam, op bedrijfsterrein Overgoo Leidschendam, in Klein Plaspoel Polder en aan de Rijnlandlaan. Voor De Star zou er dit jaar nog een besluit genomen moeten worden na een herziening van een eerder plan voor de bouw van 107 sociale woningen. Bouwactiviteit is niet voor 2021 voorzien.

Van alle te bouwen woningen zullen er onder deze coalitie – wier termijn tot maart 2022 loopt – maar 48 feitelijk gebouwd en bewoond worden. Dat betreft 48 woningen aan de Rijnlandlaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter