Nieuws
CU en SGP willen lokaal blijven samen werken

De ChristenUnie en de SGP zien geen aanleiding de samenwerking in Leidschendam-Voorburg te beëindigen. Dat hebben Kees Verschoor, fractieleider van ChristenUnie-SGP in de gemeenteraad, en Jan-Willem Rouwendal (wethouder) desgevraagd te kennen gegeven.

Zij reageerden daarmee op uitspraken van Piet Adema, voorzitter van de ChristenUnie, in het Nederlands Dagblad. Adema noemde de samenwerking tussen beide partijen niet vanzelfsprekend en vindt dat het scheiden der wegen soms beter is. Een en ander zou wel per situatie beoordeeld moeten worden.

Kees Verschoor (zelf ChristenUnie): ,,Jan-Willem en ik hebben politiek steeds op één lijn gezeten, voor mij speelt er niets. Ik ga er van uit dat de goede, hechte en wat mij betreft vruchtbare samenwerking blijft.’’

,,In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing van 2022 is het bestuur op een gegeven moment aan zet. Ik val onder het lokale bestuur van de ChristenUnie Den Haag en omstreken. Ook met het bestuur heb ik altijd op één lijn gezeten. Ik verwacht dat we in de toekomst ook steeds samen hetzelfde zullen willen.’’

,,Er speelt in ieder geval lokaal niets en er heeft ook niets gespeeld. Lokale bestuurders van de SGP spreken mij aan als één van hen zeg maar en zij zien en begrijpen heel goed dat Jan-Willem erg goed ligt bij de ChristenUnie.’’

Jan Willem Rouwendal (zelf SGP): ,,De vraag of er wordt samengewerkt is in de eerste plaats iets van de lokale besturen. In de aanloop naar de verkiezingen in 2022 zullen zij daar een standpunt over innemen. Zelf ervaar ik de samenwerking al vijf jaar als prima en zie ik geen reden om die te beëindigen.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter