Nieuws
Hoogvliet dreigde met claim bij gemeente

Hoogvliet beheer heeft de gemeente op 22 maart per brief gedreigd met een financiële claim als er niet snel maatregelen werden genomen inzake de bereikbaarheid van en het parkeren bij de Hoogvliet in Damcentrum.

Hoogvliet beheer zei zich grote zorgen te maken over het wegvallen van parkeerplaatsen aan het Molenpad (door woningbouw) en de werken aan de Damhouderstraat en Nieuwstraat waardoor auto’s alleen nog Leidschendam uit zouden kunnen rijden.

Hoogvliet beheer stelde dat er geen communicatie was geweest over de maatregelen. Men wees erop dat ook zonder de werken aan de Damhouderstraat en de Nieuwstraat de omzet van de Hoogvliet al stevig terug liep.

De maat was volgens Hoogvliet beheer vol. Indien er niet snel maatregelen volgden wilde men de gemeente juridisch aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Wij laten ons niet naar de slachtbank leiden, voegde Hoogvliet beheer daaraan toe.

B&W reageerden op 8 april, ook schriftelijk. Het wegvallen van de parkeerplaatsen aan het Molenpad was afgekeurd net als het éénrichtingverkeer Damhouderstraat/Nieuwstraat. Verder beloofde de gemeente een intensieve informatievoorziening en het snel beschikbaar komen van meer parkeerplekken rondom de Hoogvliet.

De betrokken stukken zijn op grond van een verzoek Wet openbaarheid van bestuur (WOB) openbaar geworden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter