Molendag Leidschendam-Voorburg stond dit jaar vooral in het teken van de Gouden Eeuw. Een tijd, waarin veel molens zijn gebouwd. Een aantal daarvan bestaat anno 2019 nog steeds. Vandaar dat beroemdheden als Rembrandt, zijn vrouw Saskia en Louise van Solms eens gingen kijken bij Houtzaagmolen De Salamander en bij Poldermolen De Vlieger. Daar bekeken ze kunstwerken die tijdens de schilderworkshops werden gemaakt en lieten zich uitgebreid fotograferen.

Rembrandt viel in de moderne tijd natuurlijk van de ene in de andere verbazing. Een auto was hem onbekend. Het vervolgens starten met een slinger was hem totaal vreemd. Toch reed hij dapper mee samen met Saskia en de hond. Bij De Vlieger maakten bezoekers kleurrijke tekeningen van de molen, maar op inmiddels bekende vragen uit het publiek antwoordde hij steevast: “Er is nog steeds geen tweede Rembrandt”.

Rembrandt is inmiddels 350 jaar gelden overleden. Hij werd 63 jaar oud, maar een 101 jarige was met zijn scootmobiel vanaf verzorgingshuis De Mantel naar molen De Vlieger gereden om een en ander te kunnen aanschouwen. Hij is vast en zeker de oudste bezoeker geweest op deze molendag.

(foto’s  Ot Douwes)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter