Irene Storm van Leeuwen, bibliothecaris van kasteel Duivenvoorde, houdt donderdag 18 juli een lezing  waarin zij een unieke inkijk geeft  in de bijzondere bibliotheekcollectie van Duivenvoorde. Het kasteel heeft een unieke boekverzameling bestaande uit ruim 10.000 boeken, waarvan de oudsten dateren uit de vijftiende eeuw.

Topstukken uit de collectie zijn de insecten- en plantenboeken van Maria  Sybilla Merian, zeldzame bijbels, natuurhistorische en kruidenboeken uit de 16e  tot 18e eeuw en reisjournaals zoals die van een voorouder, Johan Steengracht die in 1769 een reis maakte naar Engeland  en een naar Frankrijk in 1772 en zijn verslagen voorzag van ter plekke gekochte gravures. Tijdens de lezing zullen verschillende exemplaren uit de bibliotheek getoond worden.

De lezing duurt van 10.30 tot 12.15 uur. De ticketprijs van €15,- is inclusief koffie/thee en een kijk in de collectie. Tickets koopt  vooraf in de webshop op www.kasteelduivenvoorde.nl

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter