De eerste Hofpassen met het logo van het Huygenskwartier zijn uitgedeeld bij de aangesloten winkeliers. De Hofpas wil hiermee bereiken dat bewoners zich nog sterker verbonden voelen met het gebied waarin zij wonen, er vaker op uit trekken en daarbij gebruik maken van het mooie winkelaanbod in de buurt. Dit zijn de eerste van de 56.000 passen waarop het specifieke winkelgebied nadrukkelijk genoemd wordt. Naast een fysieke pas kunnen bewoners ook de Hofpas App downloaden en gelijk beginnen met punten sparen.

De Hofpas zit in een overgangsfase van voordeel pas naar spaar pas, wat betekent dat pashouders punten sparen op het moment dat zij lokaal aankopen doen. Gespaarde punten kunnen ook weer bij de aangesloten ondernemers worden uitgegeven.

Op dit moment kan men op de volgende plekken in de buurt met de Hofpas terecht voor punten of voordeel: Undici, Diciassette, DIYA Tailors, ’t Warme Bakkertje, Voorburgse Bierwinkel, Forum Art, NOI Conceptstore, Museum Swaensteyn, Huygens’ Hofwijck, Bakkerij Klink en Restaurant Donati. Maar ook bij Racketcenter Westvliet, Bellefleur Bloemen en Planten, Tony’s Garage Sale, Janette van Tol tassen, Zwembad Forum Kwadraat en Theater Ludens, die op steenworp afstand van het Huygenskwartier gevestigd zijn.

De Hofpas is 2 jaar geleden opgericht uit een initiatief van Florence en de Volharding. De Hofpas wil een beetje meer geluk voor inwoners van regio Den Haag. Levendige winkelstraten met een divers winkelaanbod houden de buurt gezellig, bevorderen onderling contact en leveren een grote bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving. Daarom is alles van de Hofpas gericht op het versterken van de positie van lokale ondernemers en winkelgebieden. Ondernemers worden ondersteund d.m.v. gezamenlijke marketing, loyaliteit en door middel van een gezamenlijke webshop waarop zij producten en diensten kunnen aanbieden. Bij de Hofpas zijn op dit moment ruim 660 ondernemers aangesloten. Dit aantal neemt toe mede door het Hofpas Magazine dat in juni in een oplage van 60.000 stuks is verschenen. Hierin is ook een grote special over het Huygenskwartier gemaakt. Het magazine is gratis op te halen bij aangesloten ondernemers en wordt huis aan huis verspreid in een aantal winkelgebieden.

Op de foto de overhandiging van een Huygenskwartier pasje aan Karlien Ritter van Museum Swaenstewyn door Graziella Guarguaglini van de Hofpas.