De bouw van 79 woningen op de bedrijfsterrein Parnashofweg in Leidschendam leidt in 2030 tot 700 autoritten per dag extra op de Veursestraatweg. De bouw van 300 woningen op landgoed Schakenbosch voegt daar nog eens 1800 ritten per dag aan toe.

Dat blijkt uit berekeningen van de gemeente. In 2030 zullen er dagelijks 15.600 auto’s gebruik maken van de Veursestraatweg, rijdend vanuit Voorschoten naar Leidschendam. In omgekeerde richting is dat aantal 14.500.

Volgens de gemeente is de toename van het autoverkeer op de weg vijf tot acht procent over de periode 2016-2030. Daarbij wordt echter rekening gehouden met een verkeersafname door de aanleg van de Rijnlandroute (verbinding A4-A44 ten noorden van Vlietland, red.).

Er is echter geen rekening gehouden met de bebouwing van de Duivenvoordecorridor (300 woningen) noch de aantrekkingskracht van de Mall (het nieuwe Leidsenhage). Of de autonome groei van het autoverkeer is meegenomen in de berekeningen is onduidelijk. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter