Bart Koevoet uit Leidschendam heeft de eerste prijs gewonnen bij een postduivenvlucht vanuit de Franse stad Agen (net voorbij Bordeaux ). De duiven werden om 11.30 uur met een noordwesten wind losgelaten, wat betekent dat ze wind tegen hadden op de vlucht van 922 kilometer naar huis. Na een dag vliegen kwam om 11.19 uur een duif met ringnummer 5-1621453 bij Bart aanvliegen en ging zijn duivenhok in. Het bleek een duif te zijn welke was los gelaten in Agen. Bij melding aan de organisator bleek hij de eerste te zijn. Dus Bart vloog met zijn duif de eerste prijs van Sector 2 ( Nederland is verdeeld in 4 sectoren ) met een snelheid van 884 meter per minuut. Een prachtprestatie van de duif en natuurlijk van Bart omdat hij er voor zorgt dat de duif in optima forma aan de start verschijnt. Ook het bestuur van P.V. de Vriendschap feliciteert Bart van harte.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter