Nieuws
‘Groen scherm langs de A4 en geen zonnepanelen’

Een te bouwen geluidscherm langs de A4 ter hoogte van natuur- en recreatiegebied Vlietland moet bestaan uit een groen, geluidabsorberend scherm zonder zonnepanelen. Zo’n scherm hoeft ook geen tien tot 20 miljoen euro te kosten, zoals het provinciaal bestuur beweert.

Dat stellen de Vereniging vrienden van Vlietland, de vogelwerkgroep Vlietland, de werkgroep milieubeheer Leiden en de Beheerscommissie Vogelplas Starrevaart in een brief aan de provincie Zuid Holland.

De organisaties reageren op een recente brief van gedeputeerde Floor Vermeulen over de voortgang met het scherm. Ze zijn blij dat er nu eindelijk aan gewerkt wordt. Het door de vier organisaties bepleitte scherm past volgens hen beter in het landschap, er is minder ruimte nodig voor de aanleg en het is makkelijker te bouwen.

De vier organisaties zijn er niet voor om de geluidwerende voorziening te combineren met duurzame energievoorziening. Zulke combinaties van geluidsschermen en energievoorziening (met zonnepanelen) passen volgens de vier misschien wel in een stedelijke omgeving, maar absoluut niet in het landschap van Vlietland.

Het kwartet is verbaasd over de schatting van Gedeputeerde Staten dat een geluidswerende voorziening van 3,5 km lang en 3 meter hoog €10 tot 20 miljoen zal gaan kosten. De vier beschikken over een veel lagere kostenraming van een gerenommeerd bedrijf. Dat komt uit op 3,5 miljoen.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter