Nieuws
Renovatie Koningstunnel vijf weken eerder klaar

De Koningstunnel in Den Haag gaat eerder open. Op maandag 26 augustus gaat de tunnel weer open voor het verkeer. Dat is vijf weken eerder dan verwacht, zo maakten de Haagse wethouders Richard de Mos (Buitenruimte) en Robert van Asten (Mobiliteit) bekend.

Aan de renovatie van de Koningstunnel wordt sinds 1 maart 2019 gewerkt. De werkzaamheden zijn zeer voorspoedig verlopen waardoor de renovatie van de tunnel nu zelfs eerder klaar is. De verwachting was dat de tunnel pas in het najaar, op 1 oktober weer gebruikt kon worden. De Koningstunnel verbindt de Lekstraat met de Koningskade evenals de Bezuidenhoutseweg en de Koningskade.

De meer dan 40 installaties in de tunnel zijn compleet vernieuwd en uitgebreid. Het gaat onder andere om verlichting, ventilatie, verkeersdetectie, camera’s, noodtelefoons en vuilwaterpompen. Doordat er meer installaties nodig zijn dan eerst en lokale bediening ervan mogelijk wordt gemaakt, was er meer ruimte nodig in het dienstengebouw. Dit gebouw dat onder het Prins Bernhardviaduct staat, is daarom uitgebreid.