Nieuws
Bouwplan CBS-locatie Voorburg aangepast

De gemeente heeft Schouten Bouw en zijn partner BPD toestemming gegeven het bouwplan voor de plek van het voormalige CBS-kantoor in Voorburg, aan te passen. Dat betreft het ontwerp van alle woningen die deel uitmaken van het bouwplan dat bekend staat als Park070. Dat wil zeggen de stadswoningen, parkwoningen, de hof- en patiowoningen, de hoektorens, de singelwoningen en de maisonnettes.

Oorspronkelijk zouden er 229 woningen komen. Hoeveel dat er nu worden is onduidelijk. De aanpassingen waren volgens deskundigen nodig om de kosten van het project te drukken. Schouten Bouw en BPD wilden het project pas starten nadat 70 procent van de te bouwen woningen vanaf papier was verkocht. Dat wil zeggen 160 woningen. De teller staat nu op 168. De rest is nog beschikbaar.

Omdat er al 168 woningen zijn verkocht kan de prijs daarvan niet meer worden aangepast voor stijgende bouwkosten, veroorzaakt door de grote vraag op de bouwmarkt naar materialen en personeel. Besparingen binnen het project zelf moeten dat ‘gat’ dan dichten.

De sloop van het CBS-kantoor, waarmee in 2018 werd gestart, is nog steeds niet afgerond. Dat zou eerst in maart zo ver zijn, later werd dat juni. Tussen 5 en 23 augustus is de bouwvakantie. Het voordien nog oppakken en afronden van de sloop lijkt onmogelijk. De bouwstart verschuift daarmee ook verder naar achteren. De oplevering van de eerste woningen stond voor het tweede deel van 2021 gepland. Ook dat zal later worden.