Er worden pakketjes van onder andere ‘Bigdiscountshopper’ en ‘My Discount Buddy’ met artikelen als een USB-kabel rondgestuurd. Via een bijgeleverde brief en een e-mail of SMS wordt u erop geattendeerd dat u een factuur moet betalen. Dit is een ongevraagde toezending. U hoeft dus niet te betalen.

U krijgt het pakketje zonder dat u het besteld heeft. Bij het pakketje zit een factuur maar u krijgt ook een factuur gestuurd op uw e-mailadres of via SMS. Het gaat om een bedrag van €13,90 voor bijvoorbeeld een ‘Charger USB cable type C 1M’. Dit bedrag zou u volgens de brief over moeten maken op een rekening op naam van Shopping Fulfilment Center LTD.

Ook verstuurt dit bedrijf andere producten ongevraagd toe zoals fietslampjes en oordopjes. Opvallend: al deze producten komen steeds, met verzendkosten, op €13,90.

Nogmaals: er is sprake van ongevraagde toezending. Volgens de wet is dit verboden. U mag het product houden en u hoeft verder niets te betalen. Ook hoeft u het product niet terug te sturen. Als u niet betaalt, kan het bedrijf gaan dreigen met een aanmaningen of een incassobureau. Laat u niet bang maken. En betaal niet. Wilt u meer weten over ongevraagde toezendingen? Lees meer op de website van ConsuWijzer.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter