Van vrijdag 19 juli tot en met donderdag 1 augustus wordt gewerkt aan een nieuwe inrichting van de kruising Binckhorstlaan/Mercuriusweg in Den Haag. Tijdens de werkzaamheden is de kruising afgesloten voor verkeer. In 12 dagen wordt er 24 uur per dag doorgewerkt om de kruising zo snel mogelijk weer open te stellen voor het verkeer. De aanpassing van de kruising is nodig om de Rotterdamsebaan en de toerit van de Victory Boogie Woogietunnel te laten aansluiten op de bestaande wegen.

De werkzaamheden zijn: het aanbrengen van een nieuwe fundering onder de kruising, het aanleggen van een nieuw riool, bouwen van de afrit naar de Uranusstraat en verwijderen van de uitrit, afstellen van de programmering voor de verkeerslichten, asfalteren en belijnen van de kruising Binckhorstlaan/Mercuriusweg en voorbereidende werkzaamheden voor het plaatsen van de portalen van de tunnel.

Doorgaand autoverkeer tussen de A12, de Neherkade en het centrum wordt omgeleid via de Supernovaweg, Schenkviaduct of Weteringkade, Rijswijkseplein, Rijswijkseweg en de Neherkade. Bestemmingsverkeer in de Binckhorst wordt omgeleid via de Zonweg en Supernovaweg.
Fietsers en voetgangers worden langs het werk geleid. Fietsers op de Binckhorstlaan in de richting van Voorburg worden omgeleid via de Supernovaweg en Mercuriusweg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter