Activiteiten
Delftse pop in Kakafonie

De organisator van Westerpop komt om vandaag 13.10 uur in Kakafonie zijn verhaal te doen. In het weekend van 19 en 20 juli wordt in Delft de 28e editie van het muziekfestival Westerpop gehouden. René Steijger vertelt alles over dit festival dat om de twee jaar wordt gehouden. Het gratis toegankelijke popfestival is zo gevarieerd in programma, er moet wel iets van ieders gading bij zitten.

Op vrijdag 19 juli zijn dat vanzelfsprekend vier gearriveerde Nederlandse bands op het hoofdpodium. Het festival is verheugd met onder andere HAUSMAGGER, die met een afscheidstour bezig is en INDIAN ASKIN de band die dit jaar ook op Pinkpop stond en de grote doorbraak, in het vooruitzicht heeft. Goed om te zien dat ZUCO 103 met hun speciale mix van stijlen weer terug is om te zien en te beluisteren. Daarnaast strijden drie regionale bands om de Peter Tetteroo Bokaal op de PTB Stage.

Op zaterdag 20 juli staan acht bekende Nederlandse en internationale bands op het hoofdpodium. Opvallende namen hier zijn de alom gewaardeerde RUBEN HEIN en SON MIEUX die met een nieuw album heel veel aandacht krijgen en BLAUDZUN die weinig festivals doet deze zomer vanwege opnames voor een nieuw album, maar wel in Delft aanwezig is. MARTIJN FISCHER zal het publiek verblijden met een volledige band die alle grote hits van Hazes zal vertolken en WILD ROMANCE, de begeleidingsband van wijlen Herman Brood, die met de documentaire ‘Buying the Band’ en een nieuw album weer volledig in de schijnwerpers staan.

De komst van het Amerikaanse EVERLAST is heel bijzonder, omdat de frontman Eric Brody een bekende popster is in de States en met een show komt waarin de hits van zowel House of Pain als de grote hits van de man zelf, elkaar kruisen. Verwacht dus een show met een mix van bluesrock en hip hop, die uniek te noemen is. Uit Ierland komt de elektronische dance act LE GALAXIE, deze avond afsluiten.

Het Stage Europe Network (SEN) podium biedt op zaterdag een plek aan zeven jonge opkomende Europese bands, hoofdzakelijk uit de kleinere Europese landen.

Het festivalterrein is te het Sportterrein Stanislas College, aan het Molenhuispad in Delft, op loopafstand van Delft Centraal Station. Vrijdag 19 juli 19:00-24:00 uur, zaterdag 20 juli 13:00-24:00 uur.