Nieuws
Jiska Taal (16) is de nieuwe landelijke jeugddijkgraaf

Jiska Taal is gekozen als nieuwe jeugddijkgraaf van Nederland. Dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt installeerde Jiska in de Verenigde Vergadering van Delfland voor de periode van een jaar tot voorzitter van het landelijk jeugdwaterschap. Jiska is vanaf 2018 jeugdbestuurder bij Delfland (waar ook Voorburg onder valt) en lid van het landelijk jeugdbestuur. Het komende jaar gaat ze als voorzitter het jeugdwaterschap aansturen. Na ruim een jaar als jeugdbestuurder heeft ze veel zin in het voorzitterschap. Eerst heeft ze nog een ‘tussenjaar’ en gaat ze de komende tijd aan de slag voor de Unie van Waterschappen om video’s en andere content te bedenken en te maken voor de social media kanalen. Jiska gaat zich bij Delfland meer verdiepen in onderwerpen als hydrologie en ecologie. Dat zal deels binnen zijn, maar ook buiten in de natuur.