Nieuws
Verloop onder gemeenteambtenaren

Tussen 21 maart 2018 (gemeenteraadsverkiezing) en 31 december hebben 49 ambtenaren de gemeente verlaten. Over de periode 1 januari 2019 tot 1 juni staat de teller al op 30. Dat hebben B&W de gemeenteraad bericht op verzoek van GBLV-gemeenteraadslid Maurice Hartsinck. De gemeente had per 1 januari 2019 op papier 602 ambtelijke medewerkers. Negen plaatsen waren echter onbezet. Het ambtelijk apparaat werd vorig jaar met twaalf mensen uitgebreid. Dit jaar kwamen er al acht medewerkers bij. Het verloop bij gemeentelijke ambtenaren in het hoogst bij de afdelingen werk/inkomen/jeugd/zorg en bij bedrijfsvoering. Om te bezuinigen had GBLV eerder voorgesteld een vacaturestop bij de gemeente in te voeren. B&W wilden dat niet omdat er dan werkzaamheden zouden blijven liggen. Er waren immers geen ambtenaren meer om ze uit te voeren. Uit de nu verstrekte gegevens blijkt dat in iets meer dan een jaar 13 procent van de gemeenteambtenaren is vertrokken.