Nieuws
Fonds sociale woningbouw nog leeg

Er zit nog geen cent in het gemeentelijke Vereveningsfonds sociale woningbouw dat op 1 januari 2018 werd ingevoerd. In het fonds moeten ontwikkelaars van woningbouwprojecten geld storten als zij niet voldoen aan de eis om minstens 30 procent van hun panden in de sociale sector te bouwen. De boete is 24.000 euro per meer gezinswoning die er niet komt; 65.000 euro voor een éénpersoonswoning. Met de inkomsten wilde de gemeente sociale woningbouw gaan stimuleren.

Dat er nog niets in het fonds betaald is verklaart de gemeente aldus: ‘het vereveningsfonds geldt voor nieuwe projecten vanaf 1 januari 2018. Als er voor die datum al een intentieovereenkomst is gesloten, geldt de verplichte afdracht niet, ook al is pas na die datum met de bouw begonnen’. Het is bovendien zo dat ontwikkelaars pas hoeven te betalen als zij daadwerkelijk met de bouw starten. Voor een aantal ontwikkelaars geldt nu dus al wel de verplichting te betalen, het daadwerkelijk storten van het geld is nog niet aan de orde.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter