Nieuws
Schouten Bouw in problemen

Schouten Bouw uit Leidschendam zit in de problemen. Bouwprojecten van de onderneming in Rijswijk en Pijnacker lopen vertragingen op. GBLV heeft inmiddels vragen over de toestand aan B&W gesteld. Schouten Bouw is bijna bij elk bouwproject in Leidschendam-Voorburg betrokken.

In Leidschendam-Voorburg zit Schouten Bouw onder andere in de grootschalige bouwprojecten Damcentrum, Duivenvoordecorridor, Klein Plaspoel Polder, bedrijfsterrein Parnashofweg, De Star, het voormalige CBS-kantoor in Voorburg en woningbouw in Stompwijk.

Bij Damcentrum en het CBS-kantoor heeft Schouten Bouw recent bouwplannen terug getrokken. Formeel om ze te wijzigen. Schouten Bouw heeft ook talrijke kleinere bouwprojecten in de gemeente.

GBLV zegt zich zorgen te maken. De oppositiepartij wil nu een overzicht zien van door de gemeente met Schouten Bouw afgesloten intentieovereenkomsten en verleende bouwvergunningen; grondverkopen aan Schouten Bouw waar nog niet gebouwd wordt of de bouw stilligt; binnengekomen signalen/klachten over vertraging in bouwprojecten van Schouten Bouw; openstaande betalingen van Schouten Bouw per project inclusief betalingsachterstanden in dagen.

In Rijswijk zijn kopers van woningen in RijswijkBuiten (deel Eilandrijk) woedend omdat hun woningen maar steeds niet af komen en zij met dubbele lasten zitten. Schouten Bouw wordt verweten toeleveranciers en bouwvakkers niet te betalen.

In Pijnacker komen woningen in Ackerswoude niet op tijd klaar. In deelproject Landrijk 2 is de opleveringstermijn al verlopen zodat Schouten Bouw een boete moet betalen. In Landrijk 4 en 5 dreigt hetzelfde. Naar verluidt wil de gemeente andere deelprojecten Landrijk al aan andere bouwers gunnen om verdere vertragingen te voorkomen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter