Nieuws
‘We slaan daar een beetje in door’

Niet elk kerkgebouw uit de vorige eeuw moet een monumentale status krijgen. Dit betoogde Kees Verschoor, fractieleider van ChristenUnie-SGP. Aanleiding vormde het plan om de leegstaande Fonteinkerk in Voorburg om te bouwen tot woningen. Verschoor noemde dat ‘een overwinning van de redelijkheid’.

,,Tegenwoordig wordt geloof ik elk tweede kerkgebouw uit de vorige eeuw zo’n beetje tot een monument of zo, krijgt het in elk geval een bepaalde monumentale status. Ik vind dat als dat op die manier gaat dan slaan we daar toch wel een beetje in door. Als dit plan doorgang vindt denk ik toch dat de redelijkheid wint. In die zin hoop ik dat dit plan kan doorgaan.’’

De Fonteinkerk was eigendom van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) Voorburg. PKN deed ook de leegstaande Opstandingskerk in Voorburg van de hand. Daarin komt een kinderopvang. De kerk wordt daartoe grondig verbouwd. Dat zal ook bij de Fonteinkerk het geval zijn. Er komen bovendien drie etages op, waarbij de karakteristieke torens behouden blijven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter