Nieuws
Wethouder: motie digitalisering werd wel uitgevoerd

De wens van de gemeenteraad om bij het overgaan op digitale kennisgevingen door de gemeente, iets te doen voor ouderen en mensen die niet zo handig zijn met een computer, is uitgevoerd. Er blijven samenvattingen van de kennisgevingen in een huis-aan-huisblad staan en de invoering van de digitale kennisgeving is uitgesteld naar 1 juli.

Dat stelt wethouder Nadine Stemerdink in antwoorden op vragen van VVD-gemeenteraadslid Arnold Brans. In de Verordening digitale kennisgeving gemeente Leidschendam-Voorburg stond niet dat de gemeente schriftelijke publicaties zou laten voortbestaan als aanvulling op de digitale. Vlietnieuws maakte daarop attent.

Stemerdink verwijst naar een voorlichtingscampagne die inwoners erop wees dat zij via de mail kennisgevingen konden krijgen van www.overheid.nl of via de app omgevingsalert. In een huis-aan-huisblad stond een stappenplan hoe men zich kon bekwamen in digitaal gebruik, inclusief persoonlijke steun vanuit de gemeente. Daar is nauwelijks gebruik van gemaakt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter