Eliot Charisma heeft de kortebaandraverij op gras in Stompwijk gewonnen. In een finale over drie ritten was het paard met Lindsey Pegram op de sulky te sterk voor Doc Holiday met Bo Sprengers. De prijs voor de winnaar werd door burgemeester Klaas Tigelaar overhandigd.

Beide paarden golden vooraf als favorieten voor de winst. Stompwijk kreeg dus een droomfinale. Derde werd Lord Spirit en vierde Bizar Zandbergen met de lokale Wim van der Mespel op de sulky.

Eliot Charisma en Doc Holiday reden elk vier ritten om de finale te bereiken. Daarin moest Eliot Charisma een handicap van vijf meter (305 tegen 300 meter) overwinnen. In de eerste finalerit tegen Doc Holiday ging dat makkelijk. In de tweede rit vergaloppeerde het paard zich maar in de derde kwam alles toch in orde voor de titel.

Het hele circus vertrekt nu naar Voorschoten waar vrijdag een kortebaandraverij op het programma staat. Dit maal op zand in de Van Beethovenlaan. Eliot Charisme staat nu eerste in het nationaal klassement voor 2019 met vijftien punten. Doc Holiday en Ronny Brandt (in Stompwijk afwezig) staan daar achter met dertien punten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter