Nieuws
PvdA zet CDA-wethouder onder druk

Coalitiepartij PvdA zet CDA-wethouder Juliette Bouw onder druk inzake de sociale woningbouw. Aanleiding vormt een recente brief van de wethouder waarin zij aankondigt dit najaar met een nieuw plan voor de sociale woningbouw te komen. Tegelijk liet de bestuurder weten 750 sociale woningen te willen realiseren. In de huidige coalitieperiode, die begin 2022 eindigt, is dat echter onmogelijk.

PvdA-gemeenteraadslid Matthijs Willemse stelt in vragen aan Bouw dat de 750 woningen er in 2025 moeten zijn. Hij wil een planning per jaar en per locatie zien, alsmede een effect op de wachtlijsten voor sociale woningen. Ook vraagt hij wat B&W gaan doen als de door hem gevraagde planning niet te geven is. In haar brief noemde Bouw een aantal particuliere bouwprojecten en -initiatieven voor de verre toekomst. Zij gaf echter ook aan geen ‘grip’ te hebben op dit particuliere ontwikkelaars.

Willemse vraagt ook nadere details over het plan waar Bouw dit najaar mee wil komen. Hij wil dat dat gesplitst wordt in een deel voor 2025 en een deel erna en dat het deel van voor 2025 verwerkt wordt in de jaarplanning waar hij naar gevraagd heeft. Als de wethouder dat alles niet kan leveren wil de PvdA’er een reden horen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter