,,Er komen 222 vakantie woningen in de vlietlanden. Vlietland b.v. bracht dit nieuws afgelopen donderdag op professionele en gelikte wijze. De komst van de woningen biedt louter voordelen, het gebied word mooier, er komen meer en betere voorzieningen en er komt geld in het laatje dat gebruikt zal worden voor het onderhoud van de vlietlanden. Dankzij dit geweldige plan blijft de vlietlanden bovendien gratis toegankelijk voor iedereen. Hoeveel winst de betrokken partijen hiermee verwachten te maken bleef wijselijk buiten beschouwing.

Wat zou er met de vlietlanden gebeurd zijn zonder dit plan? Ik begrijp uit de berichtgeving dat voor een duik in de plas dan entreegeld betaald had moeten worden en er dan geen geld was geweest voor onderhoud van het gebied. Persoonlijk geloof ik niet dat een gebied als de vlietlanden alleen kan bestaan bij de gratie van 222 vakantie woningen, zoals men mij wil laten geloven.

Hoe het ook zij, de vlietlanden zullen onherkenbaar veranderen. Het zal er drukker worden en meer het karakter van een vakantiepark krijgen dan van het huidige, overwegend rustige, recreatie/natuurgebied. Tegenstanders van dit plan hebben het nakijken zij kunnen slechts toezien hoe ook dit eens zo vertrouwde stukje Leidschendam ten prooi valt aan het grote geld. Accepteren en doorgaan. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Maar een kleine glimlach kon ik niet onderdrukken toen ik op 22 juli las dat de directeur van vlietland b.v. woedend was op Staatsbosbeheer omdat Staatsbosbeheer bomen gaat kappen in de vlietlanden en dit niet met Vlietland b.v. overlegd had. Letterlijk zij de directeur van Vlietland b.v. hier over ‘De zeer omvangrijke kapwerkzaamheden gaan het aanzicht en de beleving van Vlietland ernstig schaden’.  Grappig dat was ook precies mijn gevoel toen ik hoorde van de 222 vakantie woningen.”

(naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter