De Voorburgse Rugbyclub (VRC) heeft in 3 maanden tijd 57 rugbyclinics gegeven op 9 basisscholen in Leidschendam-Voorburg. Ruim 1500 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 konden zo onder schooltijd kennismaken met deze, voor de meesten, nieuwe sport.

In mei, juni en juli waren de trainers en vrijwilligers van VRC onder andere aanwezig op De Vijverhof, Professor Casimirschool, Montessorischool Nieuw Vreugd & Rust en de St. Maartensschool. De Vliethorst was als één van de laatsten aan de beurt.

De rugbyworkshop op De Vliethorst werd georganiseerd voor 3 bovenbouwklassen. Voorafgaand aan de clinic kregen de 45 deelnemers klassikaal een uitleg van Lucas Avink, trainer van VRC. Hierbij werd veel aandacht besteed aan de rugbynormen en -waarden en hoe deze ook van toepassing zijn in het dagelijks leven. Onderwerpen zoals respect, kameraadschap en integriteit werden besproken wat interessante en leerzame discussies opleverden.

Na het klassikale gedeelte gingen de kinderen naar de gymzaal. Daar deden ze enkele oefeningen om kennis te maken met de basisprincipes van het rugbyspel, zoals het maken van tackles op tackle bags en flying tries op een groot kussen. Ter afsluiting werd er een wedstrijd tagrugby gespeeld. De oefeningen zorgden voor veel speelplezier en een geweldige kennismaking met de sport. De deelnemers genoten met volle teugen van de mooie rugbyochtend.

VRC organiseert met enige regelmaat workshops voor scholen, kinderopvangcentra en/of verjaardagsfeesten. Informatie daarover kan aangevraagd worden via info@voorburgserugbyclub.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter