Nieuws
Lerarentekort ‘beperkt’

In Leidschendam-Voorburg is er sprake van een ‘beperkt’ lerarentekort. Dat heeft wethouder Juliette Bouw het D66-gemeenteraadslid Mahjoub Mathlouti laten weten in antwoorden op vragen. Het raadslid stelde die na berichten dat het lerarentekort landelijk met 5 procent was gestegen; in de Randstad met een nog hoger percentage.

Bouw heeft met schoolbesturen Panta Rhei, Montessori Stichting Nieuw Vreugd en Rust, Lucas Onderwijs en Scholengroep Spinoza gesproken over het lerarentekort. Ook heeft zij er met kinderopvangorganisaties over gesproken. Aanpak ervan heeft wel de aandacht maar is geen prioriteit, zo geeft de wethouder aan.

De focus bij het onderwijsbeleid ligt op gelijke kansen, de verbinding passend onderwijs en jeugdhulp, preventie en voorkomen van lesuitval, brede ontwikkeling en Integrale kindcentra, doorgaande leerlijnen en de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt. De schoolbesturen staan daar achter.

Op de vraag aan de onderwijspartners naar welke rol zij zien voor de gemeente als het gaat om het lerarentekort, werd aangeven dat men graag ziet dat leraren voorrang krijgen bij de toewijzing van betaalbare huurwoningen in Leidschendam-Voorburg. Op basis van de huidige Huisvestingsverordening is dat niet mogelijk, laat Bouw weten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter