Opeens staat er aan het begin en aan het einde van de Dokter Van Zeelandstraat in Klein Plaspoel Polder een bord. ‘Deze weg is dicht. Van Ma 5 aug t/m vrij 23 augustus’. De omwonenden hebben hierover geen bericht gehad. Ook op de site van de gemeente wordt deze wegafsluiting niet genoemd.

De Dokter Van Zeelandstraat is voor de bewoners van de Dokter Huijserstraat en de daar achterliggende woningen dé weg die per fiets of per auto leidt naar het Damcentrum, naar de winkels aldaar.

Een jaar geleden werd al de Warmoezierstraat afgesloten, ook al zonder bericht aan belanghebbenden: bewoners die hun boodschappen in het Damcentrum doen. Men kan te voet over het wandelpad langs de Vliet gaan. Dan kan je helaas niet veel boodschappen meenemen.

Met de fiets over het voetpad mag van de gemeente, dat levert helaas soms wel conflicten op tussen wandelaars en fietsers. Een woordvoerder van de gemeente: ‘Van de suggestie om borden bij het wandelpad neer te zetten dat dit ook gebruikt mag worden door fietsers zijn mijn collega’s van verkeer geen voorstander. Als de gemeente dit toestaat op dit, niet al te brede pad, zijn de conflicten en eventuele aansprakelijkheden ook voor de gemeente’. Wat een prachtige toezegging. Wat hebben we daaraan?

Een ander citaat van onze gemeente: ‘Het college wil de doorstroming en bereikbaarheid van het Damcentrum verbeteren’. Te vinden op: https://www.lv.nl/klein-plaspoelpolder

Voor auto’s betekent dat nu het volgende:

– Dokter Van Zeelandstraat: Damcentrum niet bereikbaar,

– Warmoezierstraat: Damcentrum niet bereikbaar,

– Plaspoelkade: Damcentrum niet bereikbaar,

– Nieuwstraat: Damcentrum zeer beperkt bereikbaar,

– Damhoudersstraat: Damcentrum beperkt bereikbaar.

Damcentrum alleen te verlaten via Rijnlandlaan. College van B&W: de bereikbaarheid van het Damcentrum is top!

(Philippine Hohage, oud-gemeenteraadslid)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter