De gemeente Den Haag houdt 30 september in samenwerking met het Haagse cyber security bedrijf Cybersprint voor het derde jaar op rij de hackwedstrijd Hâck The Hague. G Den Haag laat zich dit jaar hacken door honderd van de beste ethische hackers uit binnen- en buitenland. Het Atrium van het Haagse stadhuis wordt tijdens Hâck The Hague 2019 omgetoverd tot de ‘The Hague Hâckers Dome’. Hier worden honderd professionele hackers en studenten uitgenodigd om digitale kwetsbaarheden in de digitale infrastructuur van de gemeente en haar leveranciers op te sporen. Op de vooravond van dé internationale cyber security conferentie in Den Haag, de One Conference, zet gemeente Den Haag de toon door haar eigen digitale veiligheid op de proef te stellen.

Hackers gaan op 30 september daadwerkelijk proberen in te breken op de gemeentelijke digitale systemen en op de systemen van een aantal geselecteerde leveranciers, al zijn er wel spelregels waar alle partijen zich aan moeten houden. Zo verklaren de hackers zich vooraf akkoord met de voorwaarde dat ze gevonden kwetsbaarheden met bewijs melden in een speciaal portaal en niet openbaar maken, in lijn met de regels van Responsible Disclosure. De gemeente Den Haag garandeert dat de omgang met persoonsgegevens en de beschikbaarheid van haar diensten voortdurend aan de hoogst mogelijke veiligheidseisen voldoet, ook tijdens deze hackwedstrijd.

Professionele hackers, studenten en geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden voor ‘Hâck The Hague 2019’ via de website van Cybersprint. (foto gemeente Den Haag/ Inge v Mill)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter