Mening
U zegt het maar: Rood Kruis

Een week terug verscheen op Vlietnieuws het bericht dat vele automobilisten massaal het rode kruis hebben genegeerd op de A4 en nu een boete kunnen verwachten. Vooropgesteld: wat niet mag mag niet, het kan ook nog eens een kwestie van levensgevaar voor anderen betekenen, dus handhaving is op zich heel terecht.

Het zou echter wel goed zijn dat Rijkswaterstaat in de gaten houdt dat de verplichte aanwijzingen voor automobilisten ook uitvoerbaar moeten zijn. Enige maanden geleden reed ik de A12 op, was net door de procedure heen van snelheid maken, kijken en kunnen invoegen en werd meteen geconfronteerd met een rood kruis zonder dit nog te kunnen mijden. Het enige dat ik kon doen was een (gevaarlijke) manoeuvre scherp over 2 rijbanen heen om meteen op de 2 linkerstroken te komen die wel vrij waren gebleven.

Ik vind dat Rijkswaterstaat verzaakt heeft door niet de oprit al gesloten te verklaren of te blokkeren. Ik heb nog overwogen om Rijkswaterstaat hierop aan te spreken, maar de praktijk is dat je bij half-private overheidsbureaus meestal een antwoord krijgt van een communicatiepersoon waar je niets tegenin kunt brengen, maar waar je ook niets mee kunt. Evengoed kom ik wel vaker onhandige signaleringen op de snelweg tegen.  Blijft dan de vraag: iemand met vergelijkbare ervaringen?

(Paul Baak)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter