‘Onze wijken zijn op papier verbonden, maar in de praktijk ligt er een groot water tussen waardoor we letterlijk van elkaar gescheiden zijn’. In 1638 werd het kanaal De Trekvliet gegraven voor de trekschuitverbindingen met Delft en Den Haag. Maar vandaag de dag vormt het geen verbinding, maar eerder een barrière. Het nieuwe Fokkerhaven Festival in de Binckhorst verandert De Trekvliet van een kloof terug in een brug. In en rondom het water treden talenten uit de omliggende wijken – waaronder Voorburg-West – op en kunnen bezoekers elkaar ontmoeten in een feestelijke sfeer. Het Fokkerhaven Festival is voor iedereen en vindt plaats op zondag 29 september.

De Binckhorst gelegen aan De Trekvliet was voorheen een groot bedrijventerrein waar nu langzaamaan steeds meer leven komt. Er komen meer en meer creatieve organisaties bij, er worden woningen gebouwd, restaurants en barretjes en stukje bij beetje kan men van de Binckhorst zeggen dat het een levendige wijk is.

Om meer mensen bij elkaar te brengen is het Fokkerhaven Festival in het leven geroepen. Zowel op het water als op de kade is er van alles te doen. De Fokkerhaven bruist van de bedrijvigheid, er varen bootjes over de Trekvliet en langs de haven. Er vertrekken rondvaarten vanuit de Fokkerhaven naar Laak, lokale artiesten treden op, bezoekers kunnen meedoen aan paddel- en roeiworkshops en er is van alles te proeven en te beleven. Foodtrucks en barretjes, sfeervolle verlichting en bijzondere kunstwerken van Haagse kunstenaars houden de bezoekers geboeid. Er worden verschillende rondleidingen en expedities door het gebied aangeboden, te voet, te fiets, per boot, mét muzikale intermezzo’s.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter