,,De gemeente gaat onderzoeken of er op de Sluiskant drempels kunnen komen in de strijd tegen te hard rijdende scooters. Aanleiding van dit onderzoek zijn klachten van de eigenaar van brasserie aan de sluis over de verkeersonveiligheid die de scooters veroorzaken.

Ik vind het goed dat er iets ondernomen word om de situatie veiliger te maken. Maar er moet mij toch 1 ding van het hart. Voor de brasserie staan houten banken die doorlopen tot de hoek Sluiskant/Damstraat. Deze banken staan daar, naar ik aan neem, legaal. Maar zorgen er wel voor dat fietsers en voetgangers minder ruimte hebben om elkaar te kunnen passeren.

Daar komt bij dat er regelmatig een uitklapbaar reclamebord achter of naast de banken staat, dat de situatie er nog onoverzichtelijker en onveiliger op maakt. Fietsers en voetgangers zitten elkaar daardoor regelmatig in de weg bij het nemen van de bocht en het passeren van de banken en het reclamebord. De eigenaar kan dus zelf ook nog wel iets doen om de verkeerssituatie wat veiliger te maken. Verder steun ik zijn strijd tegen scheurende scooters, al betwijfel ik of die zich veel  van verkeersdrempels aan zullen trekken.”

(naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter