De nieuwe kinderopvang Pinkeltje aan de Hendrik van Boeijenlaan in Voorburg, krijgt vorm. Het pand zal bestaan uit één laag met een geknikt dak. Het geheel wordt 560 vierkante meter groot, het buitenterrein nog eens 450 vierkante meter. Vlietkinderen doet het bouwproject in eigen beheer. De grond koopt men van de gemeente.

De nieuwe kinderopvang is de vervanging van de bestaande aan de Delflandlaan. Die wordt afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe gebouw van Veurs Voorburg. De gemeente wil voor de bouw van de nieuwe kinderopvang een omgevingsvergunning afgeven. Ook wil men de bouw toestaan in afwijking van het geldende bestemmingsplan.

Vlietkinderen wil het nieuwe pand zo duurzaam en energiezuinig mogelijk bouwen. Buiten komt een moestuin om het motto ‘Gezonde kinderopvang’ te dienen. Bij de opvang wordt samengewerkt met Lucas onderwijs en DAK.

Volgens de gemeente past de nieuwe opvang in de wijk. Er komen zeven parkeerplaatsen voor personeel. Verder is er voldoende parkeerruimte voor het brengen en halen van kinderen. De wegen rondom de opvang krijgen 30 kilometer per uur als maximum snelheid. (illustratie: Architectenbureau No Label)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter