Het was weer een week van uitersten voor de woningzoekenden in onze gemeente. Is er eindelijk sprake van een klein project voor sociale woningbouw, lijkt dit in alle stilte alweer uitgesteld te worden. De start van de bouw aan de Rijnlandlaan zou dit najaar zijn, maar nu blijkt er nog allerhande papierwerk geregeld te moeten worden. En ook het Hoogheemraadschap Delfland kan nog roet in het eten gooien door de eis voor meer wateropslag in de buurt.

Gelukkig wordt er wel volop reclame gemaakt voor de nieuwbouw aan de Vliet. Tussen de Raadhuisstraat en het water komt een vriendelijk complex van peperdure woningen. Het goedkoopste is een half miljoen, het duurste drie keer zo veel. Daarvoor krijg je dan wel uitzicht op een prachtig stukje Voorburg. Maar ook op het nieuwe woonzorgcentrum aan de andere kant van het grasveld. Daar wonen vanaf september mensen met vooral dementie. Om te voorkomen dat die straks weglopen, is er al een getralied hek om de tuin geplaatst. Wedden dat er straks een haag tussen moet van de rijken aan de overkant?

Het is wrang te zien dat Leidschendam-Voorburg nog steeds vooral -of is het eigenlijk alleen – bouwt voor inwoners met poen. Alle mooie woorden van onze politici ten spijt, is er voor de meeste mensen zonder geld maar één optie: wegwezen. Blijven er straks alleen nog maar VVD-stemmers over…

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter