In de sculpturen van Mary Geradts staan groei, bloei en verval centraal. Deze vergankelijkheid, het ontstaan en weer afbreken van het natuurlijke, vormt een belangrijk thema in de tentoonstelling die momenteel is te zien in Voorburgs Museum Swaensteyn.
Verschillende soorten planten, sierlijke bloemen en imposante vazen worden door Geradts in zink verbeeld. Dit sterke materiaal is goed bestand tegen natuurlijke processen van verval en vormt een spannende tegenstelling met het organische materiaal dat wordt verbeeld. De grote, monochrome sculpturen tonen verstilde representaties van dat wat altijd in beweging is.
De sculpturen worden opgebouwd uit dunne stroken zink. Geradts construeert en soldeert deze stroken tot de juiste vorm. Het zink wordt zodanig bewerkt dat de sculpturen een verweerd voorkomen krijgen. (Foto: Charles Groeneveld) 
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter