Dat de gemeente wel eens een foutje maakt, is bekend. In dit geval Stadsbeheer. Langs de Bruijnings Ingenhoeslaan tussen de Prinses Irenelaan en de Keltenlaan, loopt langs het water een voetpad. Tenminste dat geeft een rond blauw bord aan. Het pad is echter nog maar een 40 centimeter breed. De rest is verdwenen onder voortwoekerend gras. Het pad voert naar een houten brug alleen is daar ook kennelijk in geen eeuwen meer iemand geweest. De overkant van de brug eindigt namelijk in een rietveld, opgegroeid uit het water onder en naast de brug.

Wie van de andere kant komt ‘ontdekt’ een fietspad dat al minstens een jaar geen fietspad meer is. Want 50 meter verderop legde de gemeente een nieuwe, rood asfalten fietsbaan aan. Het achterhaalde bord bleef desalniettemin staan. Ook hier loopt het eerder genoemde voetpad. Langs een houten ‘terras’ aan het water waar het riet langs, voor en door groeit. En waarna het pad in het riet eindigt, daar waar de brug zou moeten liggen.

Kortom een stukje ‘vergeten’ Voorburg. Terwijl Stadsbeheer er wel komt. De bomen even verderop zijn net gesnoeid. Mijn advies: opknappen of afbouwen. De houten brug en het terras, samen een waarde van tienduizenden euro’s, kunnen zo weer ergens anders hergebruikt worden.

(naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter