Vluchtelingen waren – voordat zij hun land moesten ontvluchten – in hun thuisland werkzaam in een beroep. Eenmaal in Nederland aangekomen is het niet makkelijk om binnen datzelfde vakgebied aan het werk te kunnen. In de TV West serie ‘De Collega’s’ lopen deze mensen een dagje mee met een regiogenoot die hetzelfde beroep uitoefent.

In deze serie van Bart Grimbergen ziet men bijzondere ontmoetingen van vakgenoten onder elkaar. Over de levensverhalen, toekomstdromen en de vlucht naar Nederland, maar ook verhalen over het vak waarin beiden werken of werkzaam in waren. Te zien zijn onder meer een samenwerking tussen een Syrische en Haagse tandarts, een Afghaanse apothekersassistente en een Haagse en een Syrische en Nederlandse restauranthouder. Door deze ontmoetingen van twee mensen met hetzelfde vak, afkomstig uit verschillende culturen, ontstaat verbinding en wederzijds begrip. En dat levert een prachtige serie op. De Collega’s wordt elke donderdag vanaf 17.00 uur op TV West uitgezonden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter