Nieuws
Hoogheemraadschap controleert kaden vanwege droogte

Hoogheemraadschap Rijnland, waar Leidschendam en Stompwijk onder vallen, is begonnen met het controleren van kaden in verband met de droogte. Ook al is het nog niet zo droog als vorig jaar, toch heeft Rijnland te maken met droogte omdat in circa 85% van het Rijnlandse gebied het neerslagtekort 150 mm of meer bedraagt. Rijnland heeft drie locaties (Reeuwijk, Alphen a/d Rijn, Zoeterwoude) geïnspecteerd. Door middel van grondboringen is het vochtgehalte in de kaden bepaald. Vochttekort kan een bedreiging worden voor de stabiliteit en sterkte van een kade. Tegelijkertijd is gekeken naar eventuele schade door droogte, zoals scheuren aan de kaden. Zowel de grondboringen als de visuele inspecties hebben geen bijzonderheden opgeleverd. Rijnland ziet nog geen aanleiding om te starten met grootschalige inspecties.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter