,,Onze gemeente zit op zwart zaad. Bezuinigingen zijn aangekondigd. De meeste inwoners weten dat er volgend jaar een verhoging van de afvalstoffenheffing aankomt, en andere verhogingen van gemeentelijke belastingen. Het onderhoud van groen is belabberd. Onderhoud van stoepen en fietspaden? Zó vaak dat er tegels los liggen. Wat wordt er gedaan aan werkloosheidsbestrijding van 50+-ers? Hoeveel wordt er gekort op het sociaal domein: ouderenzorg, jeugdhulp, aanpak werkloosheid? Dit zijn slechts voorbeelden van zaken waaraan te weinig geld wordt besteed.

Mevrouw Charlotte Bos, gemeenteraadslid voor D66, vraagt B&W nu om meer laadpalen te plaatsen voor elektrische auto’s. Een elektrische auto kost gemiddeld €45.000. Hoeveel inwoners van onze gemeente kunnen zich zo’n auto veroorloven? Als men zich zo’n auto kan veroorloven, lijkt het laten plaatsen van een laadpaal á €700 geen probleem. Waarom dit door de gemeente te laten doen?

D66: richt u op uw grondbeginselen. Sociaal en liberaal. Hans van Mierlo en Jan Terlouw zouden nog steeds uw voorbeeld dienen te zijn. Maak u sterk voor alle inwoners. Niet alleen de bevoorrechten die zich een elektrische auto kunnen veroorloven.

Mevrouw Bos, mag ik u adviseren om in deze sterk vergrijsde gemeente u in te zetten op het bevorderen van elektrische fietsen. Dan hebt u zowel uw duurzaamheidsverlangen te pakken, én de gezondheid van onze inwoners. Ik wens u veel succes.”

(Philippine Hohage, oud-gemeenteraadslid)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter