Nieuws
Mooi Voorburg doet weer een informatiebord cadeau

De jubilerend stichting Mooi Voorburg schenkt weer een informatiebord. Deze keer komt er een bij het Lichtbeeld van Geert Mul in de Onderwereld. De Stichting ‘Mooi Voorburg’ viert dit jaar haar 60 jarig bestaan. Om dat te vieren heeft de stichting verschillende activiteiten op haar jubileumprogramma staan.

Donderdag 22 augustus om 16.00 uur wordt het nieuwe informatiebord bij het lichtbeeld Exponential View in aanwezigheid van de kunstenaar Geert Mul officieel onthuld. De officiële handeling wordt door Peter van der Ploeg, directeur van Huygens’ Hofwijck, verricht.

Het lichtbeeld van Geert Mul onder het Huygens viaduct is een bijzonder kunstwerk dat naar het oordeel van het jubilerende Mooi Voorburg extra aandacht verdient. Het omvat 10 afbeeldingen van ontwerpen van kunstenaars  en wetenschappers uit het verleden, die onze kijk op de wereld wezenlijk hebben veranderd. De kunstenaar trekt in dit werk een parallel met het huidige informatietijdperk met zijn exponentiële groei van informatie. In het donker is dit kunstwerk een lust voor het oog. Onder invloed van gekleurd licht gaan alle beelden bewegen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter