Nieuws
Geluidscherm spoor in september klaar

Na vele jaren van voorbereiding startte Prorail eerder dit jaar met de bouw van een geluidscherm langs de spoorbaan Amsterdam – Rotterdam bij de Voorburgse wijk Bovenveen en Essesteijn in Leidschendam. Het moet omwonenden beter beschermen tegen het voortdurende lawaai van passerende treinen. De werkzaamheden, die enige tijd stil lagen, worden deze week hervat. Het is de bedoeling dat de schermen medio september klaar zijn, zo heeft Prorail meegedeeld.

ProRail vervangt de komende tijd ook vijftien wissels bij station Den Haag Hollands Spoor. Van donderdag 15 tot maandag 19 augustus vroeg in de ochtend werken spoorwerkers dag en nacht aan de spoorvernieuwing. Tijdens de werkzaamheden rijden er geen of minder treinen tussen Den Haag HS en Station Delft. Dus check de Reisplanner vóór vertrek. (foto ProRail)