Activiteiten
Reis mee naar Azië in galerie BW5

Onder de noemer ‘Reis mee naar Azië’  geeft André Heine vrijdag 16 augustus  om 15.30 uur een lezing. Onderwerp: zijn reizen naar Azië. Dat gebeurt in Foto Atelier BW5 aan het Zwartepad 5 in Voorburg. De toegang is gratis.

Ruim dertig jaar geleden zegde André Heine zijn baan op, omdat hij graag wilde gaan reizen. Hij stapte in voor een enkele reis naar Islamabad (Pakistan) voor een avontuurlijke soloreis van negen maanden door Azië. Hij trok de Himalaya over naar Noordwest-China en in meer dan twee maanden door Tibet naar Nepal. En van daaruit weer verder.

Zijn voordracht tussen foto’s van zijn reizen in Azië in Foto Atelier BW5 zal niet bestaan uit allerlei reisavonturen. Veel meer gaat het over wat het betekent om zo te reizen en vooral in die tijd: geen internet, geen mobiel, geen laptop voor email. En natuurlijk analoge fotografie: stapels kwetsbare filmrolletjes in plaats van een geheugenkaartje zo groot als een postzegel. Maar ook een boek als reisgids, papieren landkaarten, corresponderen per luchtpost met familie. Wie kent nog de term poste restante? – afspreken in welk land op welk postkantoor je je luchtpost gaat ophalen…

Ook zal het gaan wat reizen op zo’n manier van je vraagt maar ook oplevert. Bijvoorbeeld een andere kijk op de wereld en zelfs dertig jaar erna een andere kijk op het nieuws van vandaag. In het tweede deel van de presentatie is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Belangstellenden zijn vrijdag 16 augustus om 15.30 uur  van harte welkom. De lezing zal ongeveer 45 minuten  duren. Er is een beperkt aantal zitplaatsen voor mensen die niet makkelijk  kunnen staan. Donderdag 29 augustus om 19.30 uur is een tweede mogelijkheid om de lezing bij te wonen.