Met ‘Allemaal digitaal’ presenteren de Bibliotheek aan de Vliet en SeniorWeb aan de Vliet het aanbod voor de periode augustus tot december 2019. De folder met het complete cursusaanbod ligt klaar in de bibliotheek. De bibliotheek en SeniorWeb bieden verschillende manieren aan om ‘digitaal fit’ te worden en te blijven. Dat doen zij in de vorm van het DigiCafé, workshops en cursussen in de bibliotheken in Leidschendam en Voorburg. Het aanbod is voor beginners en voor gevorderden die meer specialistische hulp nodig hebben. Persoonlijke aandacht is heel belangrijk. Daarom bestaan de groepen uit maximaal tien cursisten. De eerste DigiCafés zijn al snel: op 20 augustus in de bibliotheek in Voorburg en 22 augustus in de bibliotheek in Leidschendam. Tussen 14.00 – 16.00 uur kunt u zo binnenlopen.

Tijdens het gratis DigiCafé kunt u zonder afspraak binnenlopen met uw vragen over het gebruik of de aanschaf van een tablet, smartphone, e-reader, laptop of computer. Ook bieden wij u hulp bij de keuze van de juiste workshop of cursus. Hebt u extra hulp nodig bij uw e-reader? Maak dan een afspraak voor het E-book spreekuur.

Workshops zijn éénmalige bijeenkomsten van twee uur over één speciaal onderwerp. Enkele voorbeelden: ‘Fotograferen en filmen’, ‘WhatsApp’, ‘Geocaching met uw smartphone en/of tablet’, ‘Werken in de cloud’. Cursussen bestaan uit minimaal twee en maximaal zes lessen. Er zijn cursussen voor starters en beginners over: ‘Smartphone en/of tablet’ en ‘Windows 10’. Benieuwd naar uw voorouders? Volg dan de cursus ‘Stamboom maken’. ‘Klik & Tik: wegwijs met de computer, tablet en het internet’ is speciaal voor iedereen die geen ervaring met een computer of internet heeft. In de cursus ‘Digitale overheid’ leert u hoe u een DigiD aanvraagt en zelf uw digitale zaken regelt met de gemeente, de Belastingdienst of de Sociale Verzekeringsbank.

In de folder ‘Allemaal digitaal’ staat alle informatie overzichtelijk bij elkaar. U kunt ook kijken op www.bibliotheekaandevliet.nl/allemaaldigitaal Kaartverkoop is aan de balie in de bibliotheek of via de  website. U krijgt korting als u lid bent van de bibliotheek, een ouderenbond, SeniorWeb of als u een Ooievaarspas hebt. De Ooievaarspaskorting geldt alleen bij kaartverkoop aan de balie in de bibliotheek. Voor de gratis cursussen is vooraf aanmelden verplicht. (foto Bibliotheek ad Vliet)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter