In het oosten en zuiden van Nederland en in Zeeland is nog steeds sprake van ernstige droogte, ondanks de recente regenval. Grondwaterstanden blijven op veel plaatsen laag. Natuurgebieden en landbouw staan daar onder druk. In overige delen van Nederland is de situatie redelijk normaal voor de tijd van het jaar. Rijkswaterstaat en de waterschappen monitoren dagelijks de situatie met het oog op eventuele problemen met droogte, watertekort of waterkwaliteit.

Eind augustus 2019 kenmerkt zich, zo meldt Rijkswaterstaat, door een aanhoudend wisselvallig weertype waarin verschillende storingen van west naar oost over Nederland trekken. Vanaf midden de week van 19 augustus 2019 bouwt boven het gebied een rug van hoge luchtdruk op en neemt de wisselvalligheid vrij snel af.

In het algemeen daalt de watertemperatuur en wordt de waterkwaliteit iets beter. Er zijn wel diverse waarnemingen van blauwalgen en op enkele locaties geldt een negatief zwemadvies. Voor meer informatie kunt u terecht op de website over zwemmen in natuurwater. Voor de scheepvaart geldt dat de diepte in de grote rivieren minder is dan gemiddeld: Rijkswaterstaat bepaalt dagelijks de minst gepeilde diepte. (foto Rijkswaterstaat)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter