Nieuws
Bewoners Voorburg-West bezorgd over bouwplannen Binckhorst

Een groep bewoners van Voorburg-West trekt samen op om zo te proberen gehoord te worden bij de bouwplannen op de Binckhorst. Een brief die hiertoe oproept, is namens de bewoners naar wethouder Boudewijn Revis van Den Haag gestuurd. Onlangs werden honderden direct omwonenden totaal verrast door nieuwsberichten over de realisatie van hoge woontorens langs de Maanweg.

De projectontwikkelaar, noch de gemeente Den Haag heeft vooraf contact gezocht. Pas toen bewoners zelf aan de bel trokken werd in allerijl een informatiebijeenkomst georganiseerd door de projectontwikkelaar. Tot grote teleurstelling van de aanwezigen waren er geen vertegenwoordigers van de gemeente Den Haag of Staedion aanwezig. Die laatste partij gaat een nieuwe woontoren op het Maanplein met 164 sociale huurwoningen beheren. Vertegenwoordigers van de gemeente Leidschendam-Voorburg waren wel aanwezig, maar vooral omdat zij de plannen zelf ook nog niet kenden.

Buurtbewoonster Caroline Stobbe spreekt namens een grote groep: ,,Ik maak mij samen met tientallen buren ernstig zorgen over de plannen die gepresenteerd zijn. Recht tegenover onze voordeuren komt een woontoren van 17 verdiepingen. Maar het is net aan de andere kant van de gemeentegrens, daardoor lijken wij en de gevolgen voor Voorburg helemaal niet mee te tellen.”

Buurtbewoners zijn ook onaangenaam verrast door het feit dat de projectontwikkelaar in hun ogen foutieve informatie heeft gegeven bij de bijeenkomst op 14 juli. Daar verkondigde hij dat ze nog in de ontwerpfase zaten en de vergunningen pas in het najaar zouden worden aangevraagd. Tot ieders verassing werd 2 weken later, op het hoogtepunt van de zomervakantie, de vergunning in alle stilte al aangevraagd.

Stobbe: ,,Het lijkt wel alsof er alles aan gedaan wordt deze torenflats zo snel mogelijk door te drukken. Op al onze vragen over effecten van de bouwwerkzaamheden, parkeerproblemen, harde wind, extra verkeer, druk op de scholen en andere voorzieningen in Voorburg-West en de schaduw die die torenflats werpen wordt steeds ontwijkend geantwoord. Aanpassingen in de ontwerpen zijn al niet meer mogelijk.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter