B&W van Den Haag willen zitting nemen in de zogenoemde Bestuurlijke regiegroep voor Rotterdam The Hague Airport. Zo moet de invloed van Den Haag op het beleid toenemen. Dat heeft burgemeester Pauline Krikke het gemeenteraadslid Ralf Sluijs te kennen gegeven in antwoorden op vragen.

Krikke noemt het cruciaal voor Den Haag dat de stad goed toegankelijk is door de lucht. Dit vanwege de internationale status van Den Haag, het bestuurlijke centrum, diplomatieke vertegenwoordigingen, toerisme en internationale congressen. Overigens noemt Krikke ook goede verbindingen over de weg en per openbaar vervoer tussen de luchthaven en Den Haag van belang.

In de discussie over een mogelijke groei van de luchthaven pleit Krikke voor meer kwaliteit binnen de ruimte die er is. Zij hint daarbij op het afscheiden van helikoptervluchten bij het totale vliegverkeer. In 2018 waren er 4870 helikoptervluchten (trauma- en politiehelikopters). Het scheiden van deze vluchten van het commerciële vluchtverkeer noemt Krikke ‘niet onlogisch’. Er wordt al over gesproken met de rijksoverheid.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter