De Bibliotheek aan de Vliet en de Stichting Mooi Voorburg brengen het erfgoed van Voorburg extra onder de aandacht. Eén van de manieren om dat te doen zijn historisch-filosofische wandelingen door het centrum van Voorburg. Tijdens de wandelingen wordt het erfgoed van Voorburg als aanknopingspunt genomen om de daarmee verbonden filosofische ontwikkelingen van die tijd toe te lichten. Er worden twee wandelingen gehouden: op zondagmiddag 1 september en zondagmiddag 6 oktober.

Beide wandelingen starten om 14.00 uur bij de ingang van Huygens’ Hofwijck (Westeinde 2a). De wandelingen duren ongeveer anderhalf uur en eindigen bij Museum Swaensteyn, Herenstraat 101. Deelnemers aan de wandeling krijgen een samenvatting op papier met een korte beschrijving van de wandeling en de bezienswaardigheden. Het maximum aantal deelnemers is 15.

Aan de hand van historische plaatsen, personen en gebeurtenissen van Voorburg staat men stil bij filosofische stromingen die sinds de 17e eeuw ook in Voorburg hun invloed hadden. De wandeling is op deze manier een reis door het centrum van Voorburg. En ook een reis door de filosofische stromingen die de moderne tijd bepaald hebben.

De wandelingen worden begeleid door drs. Jos de Wit. Jos de Wit (1960) studeerde geschiedenis in Leiden en daarna humanistiek in Utrecht en geschiedenis van de wijsbegeerte in Leusden. Hij werkte 25 jaar als onderzoeker en adviseur in het sociale domein. Sinds 2016 is hij docent humanistisch vormingsonderwijs (hvo) op de Essesteijnschool in Voorburg. Daarnaast geeft hij lezingen, cursussen en wandelingen over geschiedenis van de filosofie, vaak voor afdelingen van het Humanistisch Verbond.

Leden van de bibliotheek en donateurs van Mooi Voorburg betalen € 4,00; niet-leden € 5,00. U koopt uw kaartje via www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek. (foto Charles Groeneveld)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter