Nieuws
Truck Jumbo ramt nieuw huis

De bewoners van Jacob van den Eyndestraat 10 in Voorburg kregen gistermiddag de schrik van hun leven. Met een flinke klap boorde de oplegger van een truck toebehorende aan Jumbo, rond 13.00 uur de zij- en achtermuur van hun woning. Gelukkig betrof het vooral de stenen afscheiding van de tuin. Die kwam met het nodige geraas in de achtertuin terecht. Er verdween echter ook een stuk uit de muur van de uitbouw van de woning waardoor daar een gat ontstond van een meter bij een meter.

De bestuurder van de truck probeerde vanuit de Jacob van den Eyndestraat via de Guido Gezellestraat de laad- en losplaats van Jumbo de bereiken. Ter plaatse ligt er echter een haakse bocht in de weg. De draai daarvoor is veel te krap voor een vrachtwagen. Terug stekend ramde de oplegger de muur in. Normaliter komen Jumbo-vrachtwagens via de Marcellus Emantslaan naar de laad- en losplaats waarbij ze achteruit insteken. De getroffen woning staat er pas sinds vorig jaar.

Een opgetrommeld bergingsbedrijf had uren nodig om de oplegger centimeter voor centimeter te verplaatsen waardoor deze uiteindelijk achteruit terug naar de Jacob van den Eyndestraat kon. Wie de schade gaat vergoeden wordt nog een hele klus. De vrachtwagen behoorde toe aan transportbedrijf Simon Loos die in opdracht van Jumbo reed.