Nieuws
Twee parkeerterreinen voor recreanten

Leidschendam-Voorburg krijgt twee parkeerterreinen voor recreanten in de nieuwe Driemanspolder tussen de gemeente, Zoetermeer en Den Haag. Bij de Kostverlorenweg, kruising Stompwijkseweg komt een terrein voor 30 auto’s plus twee invalideplaatsen. Een soortgelijk terrein (30 auto’s en twee invalideplaatsen) komt er aan de Wilsveenseweg.

De Driemanspolder wordt een groot natuur- en recreatiegebied. Er komen fiets- en wandelverbindingen met de omgeving. Wie toch met de auto wil komen kan die kwijt op de twee terreinen in Leidschendam-Voorburg en op twee parkeerterreinen in Zoetermeer: aan de Zoetermeerse Rijweg (130 auto’s plus 4 invalideplaatsen) en aan de Voorweg (23 auto’s plus 2 invalideplaatsen).

Het aantal parkeerplaatsen is berekend op basis van de verwachte toeloop. Overlast wordt niet verwacht omdat veel bezoekers lopend of per fiets komen. Mocht het aantal parkeerplaatsen niet voldoende blijken dan is uitbreiding mogelijk van de parkeerplaats Zoetermeerse Rijweg mogelijk.

Het hart van het natuur- en recreatiegebied is per auto alleen vanaf de Zoetermeerse Rijweg toegankelijk. Vanuit Leidschendam-Voorburg is dat per fiets, te paard, te voet of over het water.

Een extra halte in op de Zoetermeerse Rijweg voor de RandstadRail is vooralsnog niet voorzien. Zo’n halte zou wel extra bezoekers kunnen opleveren omdat de bereikbaarheid verbetert maar er zijn ook nadelen: extra reistijd tussen Zoetermeer en Den Haag; hoge aanlegkosten; hogere exploitatiekosten; het beperkte aantal extra reizigers ten opzichte van de kosten.