Nieuws
Rookplekken verdwijnen uit de stations

ProRail wil dat alle stations rookvrij maken. Op dit moment is het alleen nog toegestaan te roken op de aangewezen rookplekken op het perron. ProRail noemt het onvermijdelijk dat het rookverbod dat in alle publieke ruimtes is ingevoerd ook op stations wordt ingesteld.
Sinds 1 januari 2004 geldt een rookverbod op stations en in de trein. Het rookverbod geldt voor stationshallen, trappen, liften, tunnels en in overkapte stations. Om rokers tegemoet te komen zijn op onoverdekte plekken op het perron rookzones ingesteld. In die rookzone mag tot nu toe nog gerookt worden. Deze rookzones op stations worden binnen afzienbare termijn opgeheven. Uit onderzoek blijkt dat het draagvlak voor het instellen van een rookvrij perrons de afgelopen tien jaar gestegen is. (foto ProRail)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter